Följ oss gärna på instagaram!

Pressmeddelande 9.10.2017 

Oskar Silén ruskar om Stora stygga vargen på Finns sommarteater 

I sin glupskhet råkar Stora stygga vargen äta upp sin fru och måste klara sig som ensamförsörjare,  medan hungern lurar och grisarna mobbar vargens son. Sonen Rupert får hjälp av den tuffa klasskompisen Rödluvan och snart börjar en osannolik romans ta form. Sommaren 2018 sätter Finns sommarteater upp Katja Krohns Stora stygga vargen, som år 2003 prisbelönades som årets pjäs. Det är en rolig, fartfylld och anarkistisk berättelse, där gamla, välkända sagor ruskas om och får en alldeles ny form.  

Stora stygga vargen regisseras av Oskar Silén, som nu debuterar på Finns sommarteater. Oskar har tidigare regisserat på flera amatörteatrar bl.a. Lurens, AV-teatern, Fallåker och Studentteatern, samt jobbat som skådespelare på de flesta finlandssvenska teatrarna.  

- Stora stygga vargen är en helgalen historia, som tilltalar både barn och vuxna med sin vrickade humor och fartfyllda action-scener. Under den spralliga ytan handlar pjäsen ändå om stora frågor som ensamhet, mobbning och kärlek, säger Oskar. 

Bildkonstnär Frida Hultcrantz debuterar även hon på Finns sommarteater som scenograf och kostymör.  

- En av mina drömmar är att få arbeta med teaterkostym, berättar Frida. Jag älskar att få vara en del av ett team, som tillsammans arbetar fram en vision. Väldigt annorlunda till mitt konstnärliga arbete där dagarna i ateljén är helt beroende på mig själv och mina egna tankar och beslut.  

Det blir många roliga sång- och dansnummer i nästa sommars produktion. För de fartfyllda koreografierna svarar Anne Pihlström, som även tidigare varit koreograf på Finns sommarteater, bland annat i Kattmusikalen Pelle Svanslös (2017) och LasseMajas detektivbyrå (2015). För musiken står Jonas Koivumäki, en musikalisk mångsysslare och trubadur från Borgå. Det är första gången Jonas jobbar med Finns sommarteater, men han har tidigare medverkat i sommarteater på Postbacken och ser fram emot att igen få jobba med musik för teater. 

Finns sommarteater ordnar audition söndagen den 14 januari 2018. De som är intresserade av att delta kan anmäla sig till producent Jonna Sundberg jonna.sundberg@ebuf.org. Stora stygga vargen har premiär på Finns sommarteater den 7 juni 2018. 

Mer information: Kulturproducent Jonna Sundberg, 040 510 3345, jonna.sundberg@ebuf.org  


Finns sommarteater möter
demonregissören Fenix på Yle Arenan!

Nu kan ni på YLE/Arenan  följa med Yle x3m:s satsning på att följa finlandssvenska amatörteatrar bakom kulisserna! Finns sommarteater är först ut!

Titta här så träffar du våra skådespelare på Finns och får också kika in bakom kulisserna.....

http://arenan.yle.fi/1-4172953